Dräktrådet i Norrbottens län

Dräktrådet i Norrbottens län

Från gerillaslöjd till folkdräktskilt

I media o på webben om dräktPosted by Pia Tue, June 11, 2019 11:19:29
Radiotips!

På nationaldagen sände Sveriges Radio P1 programmet "Från gerillaslöjd till folkdräktskilt, del 1". Här nedanför hittar du länken till avsnittet. Del 2 sänds 21 juni.


  • Comments(0)//drakt.hemslojden.info/#post44

Folkdräktsmarknad på Hägnan i år igen

Kurser, workshops, mmPosted by Pia Fri, May 03, 2019 08:21:33

Folkdräktsmarknad – Köp, byt, sälj!

Lördag, 15 juni 2019, klockan 12-16, på Friluftsmuseet Hägnan i Gammelstads kyrkby.

En möjlighet för dig som vill köpa, byta, sälja eller förändra din dräkt. Det gäller dräkter av alla sorter, nytt eller slitet, för stort eller urvuxet, från när och fjärran. Det går inte att lämna in dräkter, du/ditt ombud måste sälja plagget. För den som vill finns möjlighet att låna ett marknadsbord med tygtak(vi håller till utomhus).

Är du intresserad? Boka ditt marknadsbord senast 5 juni genom länshemslöjds­konsulent Anja Lundström: 070-360 42 35, anja.lundstrom@norrbotten.se

Folkdräktsmarknaden är en del av Spelmanstämman som pågår 14–16 juni på Friluftsmuseet Hägnan i Gammelstads Kyrkstad. Obs! Vi håller till utomhus och entrén till Spelmansstämman kostar 40 kronor. Den betalas även av dig som deltar på folkdräktsmarknaden. Läs mer på Norrbottens museums webbplats.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Norrbottens museum, Folkdansringen Övre Norrland, Länshemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten, Norrbottens läns hemslöjdsförening. Folkdräktsmarknad – Köp, byt sälj! är ett initiativ av Dräktrådet i Norrbottens län - en intressegrupp för folkdräktsfrågor.

  • Comments(0)//drakt.hemslojden.info/#post43

Folkdräktsmarknad på Hägnan 16 juni 2018

Kurser, workshops, mmPosted by Pia Fri, April 20, 2018 10:09:21

Folkdräktsmarknad – Köp, byt, sälj!
Lördag, 16 juni, klockan 12-16, på Friluftsmuseet Hägnan

En möjlighet för dig som vill köpa, byta, sälja eller förändra din dräkt. Det gäller dräkter av alla sorter, nytt eller slitet, för stort eller urvuxet, från när och fjärran. Det går inte att lämna in dräkter, du/ditt ombud måste sälja plagget. För den som vill finns möjlighet att låna ett marknadsbord med tygtak(vi håller till utomhus).

Är du intresserad? Boka ditt marknadsbord senast 7 juni per e-post eller telefon. Hör av dig till Pia Jägstrand, länshemslöjdskonsulent, pia.jagstrand@norrbotten.se, 0920-24 35 18. Läs mer på Norrbottens museums webbplats

Folkdräktsmarknaden är en del av den återkommande Spelmansstämman som i år genomförs 15-17 juni på Friluftsmuseet Hägnan i Gammelstads kyrkby. Obs! Entré till Spelmansstämman kostar 40 kronor och betalas även av dig som deltar på folkdräktsmarknaden.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Norrbottens museum, Folkdansringen Övre Norrland, Länshemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten och Norrbottens läns hemslöjdsförening. Folkdräktsmarknad – Köp, byt sälj! är ett initiativ av Dräktrådet i Norrbottens län – en intressegrupp för folkdräktsfrågor.

  • Comments(0)//drakt.hemslojden.info/#post42

Välkommen på folkdräktsmarknad 20 maj 2017

Kurser, workshops, mmPosted by Pia Wed, May 03, 2017 09:56:25

På Norrbottens museum i Luleå
20 maj, kl 12-15

Folkdräktsmarknad - köp, byt, sälj!
En möjlighet för dig som vill köpa, byta, sälja eller förändra din dräkt. Det gäller dräkter av alla sorter, nytt eller slitet, för stort eller urvuxet, från när och fjärran.

Det går inte att lämna in dräkter, du/ditt ombud måste sälja plagget. För mer information kontakta Elisabet Martinsson: 070-381 21 80.

Luleå Hembygdsgilles spelmän spelar i kaféet under dagen.
Visning av utställningen Ur björk kl 14.

Här kan du ladda ner inbjudan som pdf:

  • Comments(0)//drakt.hemslojden.info/#post41

Trettonhelgskurser 7-8 januari 2016 i Öjebyn

Kurser, workshops, mmPosted by Pia Tue, December 06, 2016 15:53:49
Folkdansringen Övre Norrland bjuder in alla intresserade till roliga trettonhelgskurser 7-8 januari 2017 på Framnäs folkhögskola i Öjebyn. Som vanligt finns slöjdiga inslag med på schemat. Här är en länk Folkdansringens hemsida för den som vill ta en närmare titt på innehåll, priser och info om hur man bokar in sej till kurserna:

  • Comments(0)//drakt.hemslojden.info/#post40

Kvinnodräkt från Överkalix

Dräkter, material och historikPosted by Pia Tue, February 23, 2016 13:23:53
Folkdansringens förlag har gett ut häftet Kvinnodräkt från Överkalix. Här är en länk till förlaget där häftet går att beställa:

  • Comments(0)//drakt.hemslojden.info/#post39

Folkdräkter - om att köpa, byta, sälja

I media o på webben om dräktPosted by Pia Thu, November 05, 2015 09:06:09

Om du vill köpa dig en folkdräkt, eller vill sälja den du har, kan du vända dej till olika aktörer. Vi rekommenderar dessa:

· www.folkdansaren.se har sidan Köp, byt och sälj, där man kan annonsera om dräkter eller dräktplagg som man vill sälja. Denna sida läses mest av Folkdansringens medlemmar, och du har ganska stor chans att hitta det du vill ha. Läsarna finns över hela Sverige.

· På dagstidningens sida www.lokus.se kan du också lämna in några rader där du beskriver vad du vill ha tag på, eller bli av med. Här når du lokala läsare.  • Comments(0)//drakt.hemslojden.info/#post38

Titta på SVTs Vykortet från Martingården med Vifast Björklund som berättare!

I media o på webben om dräktPosted by Pia Wed, July 29, 2015 09:04:48

Igår visade SVT ett avsnitt från programserien Vykortet. Det var filmat
i Martingården i Nybyn/Överkalix 1987, och Vifast Björklund visar och berättar. Här är en länk till det sevärda filminslaget.


  • Comments(0)//drakt.hemslojden.info/#post37
Next »