Dräktrådet i Norrbottens län

Dräktrådet i Norrbottens län

Folkdräktsmarknad på Hägnan 16 juni 2018

Kurser, workshops, mmPosted by Pia Fri, April 20, 2018 10:09:21

Folkdräktsmarknad – Köp, byt, sälj!
Lördag, 16 juni, klockan 12-16, på Friluftsmuseet Hägnan

En möjlighet för dig som vill köpa, byta, sälja eller förändra din dräkt. Det gäller dräkter av alla sorter, nytt eller slitet, för stort eller urvuxet, från när och fjärran. Det går inte att lämna in dräkter, du/ditt ombud måste sälja plagget. För den som vill finns möjlighet att låna ett marknadsbord med tygtak(vi håller till utomhus).

Är du intresserad? Boka ditt marknadsbord senast 7 juni per e-post eller telefon. Hör av dig till Pia Jägstrand, länshemslöjdskonsulent, pia.jagstrand@norrbotten.se, 0920-24 35 18. Läs mer på Norrbottens museums webbplats

Folkdräktsmarknaden är en del av den återkommande Spelmansstämman som i år genomförs 15-17 juni på Friluftsmuseet Hägnan i Gammelstads kyrkby. Obs! Entré till Spelmansstämman kostar 40 kronor och betalas även av dig som deltar på folkdräktsmarknaden.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Norrbottens museum, Folkdansringen Övre Norrland, Länshemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten och Norrbottens läns hemslöjdsförening. Folkdräktsmarknad – Köp, byt sälj! är ett initiativ av Dräktrådet i Norrbottens län – en intressegrupp för folkdräktsfrågor.





  • Comments(0)//drakt.hemslojden.info/#post42