Dräktrådet i Norrbottens län

Dräktrådet i Norrbottens län

Folkdräktsmarknad på Hägnan i år igen

Kurser, workshops, mmPosted by Pia Fri, May 03, 2019 08:21:33

Folkdräktsmarknad – Köp, byt, sälj!

Lördag, 15 juni 2019, klockan 12-16, på Friluftsmuseet Hägnan i Gammelstads kyrkby.

En möjlighet för dig som vill köpa, byta, sälja eller förändra din dräkt. Det gäller dräkter av alla sorter, nytt eller slitet, för stort eller urvuxet, från när och fjärran. Det går inte att lämna in dräkter, du/ditt ombud måste sälja plagget. För den som vill finns möjlighet att låna ett marknadsbord med tygtak(vi håller till utomhus).

Är du intresserad? Boka ditt marknadsbord senast 5 juni genom länshemslöjds­konsulent Anja Lundström: 070-360 42 35, anja.lundstrom@norrbotten.se

Folkdräktsmarknaden är en del av Spelmanstämman som pågår 14–16 juni på Friluftsmuseet Hägnan i Gammelstads Kyrkstad. Obs! Vi håller till utomhus och entrén till Spelmansstämman kostar 40 kronor. Den betalas även av dig som deltar på folkdräktsmarknaden. Läs mer på Norrbottens museums webbplats.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Norrbottens museum, Folkdansringen Övre Norrland, Länshemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten, Norrbottens läns hemslöjdsförening. Folkdräktsmarknad – Köp, byt sälj! är ett initiativ av Dräktrådet i Norrbottens län - en intressegrupp för folkdräktsfrågor.

  • Comments(0)