Sy en hållbar kasse!

Sy en hållbar kasse!

Tygkassebloggen


Med synål, tråd och handkraft syr du en hållbar tygkasse. Här finns en beskrivning att ladda ner och lite annan inspiration för dej som vill göra en alldeles själv.Kombinera med korsstygn

SlöjdtipsSkapad av Maria tis, mars 01, 2011 20:09:27

Karina har sytt en tygväska med korsstygn efter en bild av gatukonstnären Banksy. Fint att kombinera korsstygn med att sy en väska. Man kan ju använda något gammalt broderi om man har det i gömmorna eller om man hittar något fint broderi på loppis.

Här är en länk till där Karina bloggat om sin väska: http://thenorp.blogspot.com/2010/04/tygvaskan-ar-klar_14.html
  • Kommentarer(0)//kasse.hemslojden.info/#post34

Tyg i plastpåsemodell

KassebilderSkapad av Maria tor, juli 01, 2010 09:53:27
Bloggaren Fale Atrut syr tygkassar, de flesta i plastpåsemodell.

Så här skriver hon själv om sina kassar: "Bra presenter, bra att bära och det går mycket i dem. En del tyger är nya, andra gamla och återbrukade Ett bra sätt att göra världen bättre och roligare!"

Jag tycker att måttbandstyget som hon använt är så fint, undrar om det är gammalt eller nytt?  • Kommentarer(1)//kasse.hemslojden.info/#post23

Randiga Tråden syr randiga väskor

KassebilderSkapad av Maria sön, juni 20, 2010 14:28:41
Bloggaren Randiga Tråden syr många tygväskor. Här är två randiga varianter som hon sytt av möbeltyger. Bra sätt att ta tillvara restbitar!

  • Kommentarer(0)//kasse.hemslojden.info/#post21

Så här gör du...

SlöjdtipsSkapad av Maria tor, juni 10, 2010 08:13:53

...KASSE-KRANSEN:

Gör en ring av järntråd eller annat lämplig material. Man kan t.ex göra en bra ring av sälg som är smidigt och inte går av när man böjer det.

Klipp upp plastkassarna i lagom långa remsor som du sedan knyter med enkelknut runt ringen. Man behöver inte göra dubbelknut. De sitter ändå! Packa ihop remsorna runt ringen tätt, så blir den fyllig och fin! En färgglad krans för alla väder!

  • Kommentarer(0)//kasse.hemslojden.info/#post19
Nästa »